Nieuws detail

Brembo X-range: betere prestaties en veiligheid
02/10/2023, 14:50


Het Brembo X-assortiment bestaat uit Brembo Xtra-remschijven en Xtra-remblokken. De booropeningen en groeven op de remring van de Xtra-remschijven zorgen voor aanzienlijk betere prestaties van het remsysteem. Hoe werkt dit?

Meer grip biedt snellere reactie

De openingen en groeven in de Brembo Xtra-remschijven verhogen de wrijving. Dit zorgt voor meer grip en dus een snelle en doeltreffende reactie van het remsysteem.

Altijd schoon en vernieuwd wrijvingsmateriaal

Geperforeerde en gegroefde schijven werken als een soort ‘schrapers’ op het remblok en schrapen gevaarlijk materiaal weg. Dit houdt het wrijvingsmateriaal van het remblok beter schoon en vernieuwd.

Betere verspreiding van water

De naar buiten gerichte groeven verbeteren de verspreiding van het water dat op de remschijf terecht kan komen. Dit bevordert de remreactie.

Onttrekken van gassen

De openingen en groeven bevorderen het onttrekken van gassen die bij hoge temperaturen tussen de schijf en de remblokken vrijkomen. Dat is goed, want deze gassen kunnen de wrijving verlagen.

Betere koeling

De openingen en groeven zorgen ook voor een betere afkoeling van het remsysteem. Dit zorgt voor betere remprestaties.

Brembo Xtra-remschijven bieden:

  • Meer grip.
  • Schoon en vernieuwd wrijvingsmateriaal.
  • Betere verspreiding van water.
  • Bevordering verspreiding van gassen.
  • Betere afkoeling van het remsysteem.

..zonder verlies van comfort en veiligheid

Het compound BRM X L01 is ontworpen voor de verbetering van de prestaties en toch ook maximaal comfort. Ook tijdens sportief rijden. De prestaties van het remblok zijn tijdens hoge temperaturen gelijk aan de prestaties tijdens lage temperaturen. De beste garantie voor een constante en veilige remwerking.Ze kunnen samen met de standaard remschijven gemonteerd worden.

Zelfs dan garanderen ze voordelen t.o.v. de standaard remblokken

De xtra remblokken kunnen ook gebruikt worden met standaard remschijven. In elk geval garanderen ze een hogere wrijvingscoefficient ten opzichte van de standaard remblokken. Daarbij zorgen ze ook voor een optimaal niveau van comfort en kilometrage: “Vergeet niet dat de Xtra-remblokken het resultaat zijn van de door Brembo verworven ervaring met sportwagens en topklasse voertuigen, waarvoor hoge prestaties en comfort een must zijn”.

Top