Over ons

LKQ in België

Door het samenbrengen van verschillende grossiers en distributeurs en hun troeven werd LKQ in België de grootste distributeur van producten en diensten in de Automotive aftermarket. LKQ biedt u het grootste productgamma, een optimale beschikbaarheid, vlotte leveringen en een uitstekende service en dit allemaal binnen onze 4 divisies: parts, paint, tools&equipment en support. LKQ is de all-in-one shop waar u als professionele klant voor verschillende oplossingen bij terecht kan. Bovendien zijn we dankzij onze 24 eigen vestigingen en 24 partner filialen steeds gemakkelijk te bereiken, waar u ook bent.


Parts

Het breedste assortiment onderdelen binnen de Automotive Aftermarket vindt u bij LKQ Belgium. We leveren topmerken, B-merken en onze eigen private labels meermaals per dag bij grossiers en garages. 

Het volledige gamma vindt u terug in onze online catalogus en kunt u daar snel en eenvoudig bestellen. Ook de volledige HaynesPro technische databank vindt u in onze online catalogus, waarin u alle technische gegevens en hulpschema’s terugvindt van de meest courante merken en wagens.

Als garagist of grossier is het van cruciaal belang om te kunnen beschikken over de juiste auto-onderdelen op het juiste moment. LKQ zorgt voor een vlotte verdeling waarbij regelmatige en stipte leveringen de grootste troef zijn voor uw bedrijf. Haalt u liever zelf uw bestelling op in één van onze filialen? Ook dat is geen probleem, dankzij ons landdekkend netwerk zijn we nooit ver weg.

Paint

Via LKQ Paint wordt het carrosseriebedrijf op zijn wenken bediend. We hebben alle benodigdheden in huis om een auto te herstellen. Naast het aanbod verven kan u als carrossier ook bij ons terecht voor een hele reeks non-paint producten, gaande van schuurpapier tot spuit- pistolen en UV-drogers.

LKQ is de enige multibrand leverancier in de Belgische markt van paint en non-paint. Van verven en lakken tot schuurpapier en spuitpistolen, voor dit alles kunt u bij ons terecht. Met merken zoals Spies Hecker, PPG, Lesonal, Cromax, Standox, Nexa, Max Meyer, Roberlo, Perfect Line en Sprint bieden we een compleet gamma A-merken aan garages en carrosseriebedrijven. Bestellen kan via onze filialen en vertegenwoordigers maar ook via onze mobile app.

Door het brede assortiment auto- en industriële lakken hebben we voor iedere ondergrond en specificatie de juiste kleuren, grondmaterialen, blanke lakken, verharders en verdunners. Onze consultants adviseren u graag bij het kiezen van de juiste producten. 

Tools & equipment

Zowel garages als carrosseriebedrijven vinden bij ons hun gading. Van klein handgereedschap en diagnose apparatuur tot hefbruggen, alles vindt u terug in het uitgebreide assortiment van LKQ. Daarnaast hebben we ook een “special tools” aanbod met de meest innovatieve technologieën zoals ADAS en LED lichtregelaars.

Bekijk hier onze catalogi en de merken die we vertegenwoordigen. We adviseren u graag over de geschikte uitrusting van uw werkplaats en helpen u bij de installatie.

Support

LKQ is voor de garagist ook een bron van kennis, ervaring en ondersteuning. Zo stellen we met LKQ Academy opleidingscentra ter beschikking waar mechaniekers en carrosserieën leren werken met de nieuwste technologieën. Garagisten die met schijnbaar onoplosbare problemen geconfronteerd worden, kunnen bij ons ook terecht voor een remote diagnose waardoor foutcodes samen snel worden opgelost.  LKQ ondersteunt garages en carrosserieën ook met het verhuren van materiaal. We stellen kwalitatief materiaal ter beschikking, zoals ADAS en LED regelaars. Garages en carrosserieën moeten op deze manier geen grote investeringen maken, maar kunnen wij ons aankloppen wanneer ze dit materiaal nodig hebben. 

Met Moobi maakt LKQ de garagist dan weer futureproof. Laadpalen, carsharing en een aanbod elektrische twee-, drie- én vierwielers? De mogelijkheden zijn legio. Tot slot bieden Quality Garage en Autofirst de garagehouder een goede marketingondersteuning en zo veel meer(?). 

Via LKQ Support biedt LKQ een ruime omkadering en ondersteuning aan de onafhankelijke garagehouder. 

De algemene voorwaarden voor de LKQ Remote kan u downloaden via: Algemene voorwaarden LKQ Remote

Van Heck Interpieces

LKQ Belgium en Van Heck Interpieces (VHIP) zijn zusterbedrijven binnen de LKQ groep. VHIP bedient een groot netwerk aan grossiers in de bevoorrading van auto-onderdelen, tools en equipment.

De LKQ filialen en klanten van VHIP worden dagelijks bevoorraad vanuit onze depots te Vilvoorde en Mornimont door onze logistieke poot AP Logistics (APL). 
Onze productmanagers en logistieke experten zorgen voor een performant product- en voorraadbeheer. Zo kunnen we snel en adequaat inspelen op de noden van de markt.De LKQ groep

“leadership. know-how. quality.” 

LKQ Corporation ontstond in 1998 in Amerika en werd in 2011 actief in Europa door de overname van Euro Car Parts in het Verenigd Koninkrijk. LKQ Europe vormt met Atracco Group, Auto Kelly, Elit, Euro Car Parts, Láng, Rhiag Group, Sator Holding, Simimpex en Stahlgruber het grootste automotive aftersales bedrijf in Europa. LKQ Europe is de grootste en meest toonaangevende importeur en distributeur van onderdelen en accessoires voor personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagen en motorfietsen. Binnen Europa is LKQ actief in 21 landen, met meer dan 27.000 medewerkers die meer dan 700.000 onafhankelijke groothandelsklanten met meer dan 840.000 producten bedienen.Meer weten over LKQ corporation? Bezoek hier hun website.

Lkq in belgium

In 2013 nam LKQ Corporation Sator Holding over waarmee het voor het eerst actief werd in België door de overname van AP Logistics (APL) en Van Heck Interpieces (VHIP).

APL en VHIP zorgen samen voor een sterk logistiek systeem waar ons grossiersnetwerk van kan profiteren. Dankzij stipte leveringen meermaals per dag en een uitgebreid assortiment, kunnen grossiers hun garageklanten steeds snel verder helpen. Meer weten over Van Heck interpieces? Vind hier alle informatie terug.

Nadien volgde in 2018 de overnames van diverse grossiers in België: De Jonghe Autoparts, Henrard, Prosec, Sergoyne, Auto Sport Willy, Autostop, Dezutter, DCM tools, Abbiusi, De Bruyn coatings, alfa-paints en De Maesschalck.

Onze concepten

LKQ biedt met zijn concepten ondersteuning aan garagebedrijven, carrosserieën en andere bedrijven actief in de sector.

Top