Nieuws detail

LKQ Academy begeleidt garages bij het oplossen van problemen en in het opdoen van kennis !
29/06/2021, 12:06

LKQ Academy en LKQ Diagnostics zijn twee nieuwe concepten waarmee LKQ Belgium garageklanten een extra ondersteuning kan bieden. Gegroeid uit de bestaande brede technische ondersteuning vanuit de support-afdeling, gaat LKQ Belgium nu nog een stap verder.

Via LKQ Diagnostics biedt LKQ aan garages en carrosserieën een uitgebreid aanbod diagnosemateriaal en licenties met een naverkoop ondersteuning.
Nauw aansluitend op LKQ Diagnostics is het nieuwe concept LKQ Academy. Via LKQ Academy krijgen klanten toegang tot opleidingen en een uitgebreide technische ondersteuning.
LKQ Academy beschikt, naast een multimerken technische databank, over een uiterst professionele hotline met ervaren techniekers die vanop afstand de nodige informatie & tips bezorgen of een remote diagnose uitvoeren. Bovendien gaat LKQ Belgium nog een stap verder met het B2B atelier waar klanten een wagen naartoe kunnen brengen voor een diagnose, ADAS-kalibratie of airco-service. Indien het onmogelijk is om de wagen tot het B2B atelier te brengen, kunnen de Flying Technicians van LKQ Belgium zelfs tot bij de garage van de klant komen. LKQ Belgium zet zich in om geen enkel probleem of diagnose onopgelost te laten.

Binnen LKQ Academy is ook een volledig vernieuwd opleidingsprogramma met fysieke opleidingen en uitgebreide online opleidingstrajecten beschikbaar.
Stefan Bornauw, Manager LKQ Support, verduidelijkt : “Het LKQ Academy LMS (Learning Management System) is een soort CRM voor kennis en competenties en laat ons toe onze klanten van nabij op te volgen en te begeleiden in het verwerven van kennis, dit is van cruciaal belang met de huidige snel veranderende technieken, denk maar aan ADAS en elektrificatie. Na registratie via www.lkqacademy.be maken de geïnteresseerden een competentietest en krijgen ze een overzicht van geadviseerde trainingen, zowel fysiek als onder de vorm van e-learning. In deze eerste fase lanceren we het LKQ Academy LMS voor onze conceptgarages Qualitygarage en AutoFirst, en nadien ook voor Moobi. In een tweede fase zullen al onze klanten zich kunnen registreren.”

Met LKQ Diagnostics en LKQ Academy zet LKQ Belgium opnieuw 2 concepten in de markt om garageklanten en carrosserieën verder technisch te ondersteunen.


Lees meer in onze brochure via deze link!

Top