Nieuws detail

LKQ Belgium breidt grossiersnetwerk uit met overname Tubize Parts Service
07/07/2023, 10:30

Vilvoorde, 7 juli 2023 – LKQ Belgium heeft op donderdag 6 juli 2023 de overname van Tubize Parts Service (TPS) afgerond. Met deze overname breidt LKQ zijn netwerk uit naar 21 grossiersvestigingen in België, waarvan 8 in Wallonië.


LKQ Belgium heeft met de overname van Tubize Parts Service (TPS) een perfecte partner gevonden in de verdere uitbreiding van zijn grossiersnetwerk. Dit filiaal in Tubeke brengt LKQ dichter bij zijn klanten in het zuidwesten van Brussel. Deze acquisitie versterkt de geografische voetafdruk in Wallonië, waar de organisatie nu 8 eigen grossiersvestigingen kent. Samen met de 13 locaties in Vlaanderen, staat de teller nu op 21 vestigingen verspreid over heel België.


TPS is opgericht in 1984 en wordt geleid door Murielle Salmon en Jean-Michel Delattre. Het bedrijf, met een oppervlakte van 1500m², biedt een ruim assortiment van Parts, Paint, Tools en Equipment en heeft 17 aangesloten conceptgarages. LKQ zal verder investeren in het bedrijf en de werking van deze vestiging optimaliseren met onder meer extra leveringsroutes, een uitgebreidere stock en gespecialiseerde opleidingen voor de 15 medewerkers. De teams van TPS blijven aan de slag in het filiaal en zullen dus ook in de toekomst het vertrouwde gezicht van de klanten zijn.


Voor Alex Gelbcke, CEO bij LKQ Benelux-France, is deze overname een logische stap voor LKQ: “Het bevestigt onze ambitie om in België te blijven investeren. In ons succesverhaal staat verdere groei steeds centraal. TPS is een ideale partner voor LKQ met een rijke geschiedenis en een ondernemingsmentaliteit die we ook bij ons terugvinden.” “Deze overname versterkt bovendien onze positie in Wallonië,” voegt David Colantonio, Division Director Belgium, hieraan toe. “Met dit filiaal in het zuidwesten van Brussel, staan we ook in deze regio dichter bij onze klanten en kunnen we hen optimaal van dienst zijn.”


Jean-Michel Delattre, directeur van TPS, kijkt enthousiast naar de toekomst: “Met de steeds toenemende consolidatie op de aftermarket, zochten we naar een langdurige samenwerking met een partner die onze ondernemingsmentaliteit waardeert. In LKQ hebben we een sterke partij gevonden die ons succesverhaal verder ondersteunt en onze vestiging toekomstbestendig maakt.”

Top