Nieuws detail

LKQ Belgium versterkt grossiersnetwerk met overname Autoparts B&V
15/01/2024, 11:30

LKQ Belgium heeft op 2 januari 2024 de overname van Autoparts B&V afgerond. Met deze acquisitie vergroot LKQ zijn aanwezigheid op de Belgische markt. Het netwerk van het bedrijf bestaat nu uit 22 grossiersvestigingen verspreid over België, en biedt een nog sterkere landelijke dekking.


LKQ Belgium heeft met de overname van Autoparts B&V een belangrijke stap gezet in de verdere uitbreiding van zijn grossiersnetwerk. Dit filiaal in Bekkevoort versterkt de positie van het bedrijf in de regio en biedt interessante groeimogelijkheden. De acquisitie van Autoparts B&V brengt de teller van eigen vestigingen in België op 22. Met 14 locaties in Vlaanderen en 8 in Wallonië, biedt LKQ Belgium een sterke landelijke dekking.


Sinds de oprichting in 1983 heeft Autoparts B&V zich ontwikkeld tot een belangrijke distributeur in de Belgische automotive aftermarket met klanten in Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Autoparts B&V heeft een voortrekkersrol vervuld in de ondersteuning van onafhankelijke garages in België en is uitgegroeid tot vaste partner van een netwerk van meer dan 30 Bosch conceptgarages. Daarenboven focust het bedrijf op hoogwaardige klantenservice, een visie die helemaal aansluit bij LKQ. De 13 werknemers van Autoparts B&V blijven aan de slag in het filiaal en zullen dus ook in de toekomst het vertrouwde gezicht voor vaste klanten zijn.


“Deze overname bevestigt onze ambitie om in België te blijven investeren,” aldus Alex Gelbcke, CEO LKQ Benelux-France. “Met deze strategische stap versterken we onze positie in de markt en vergroten we onze servicecapaciteiten. Op die manier kunnen we verder groeien en onze klanten nog beter van dienst zijn.” David Colantonio, Division Director LKQ Belgium vult aan: "De integratie van Autoparts B&V in LKQ Belgium zal resulteren in een verbeterde operationele efficiëntie en service, waarbij kennis en kwaliteit steeds voorop staat.”


Martin Simons en Jean Vanbrusselt, zaakvoerders bij Autoparts B&V, zijn overtuigd dat LKQ Belgium de juiste partij is voor de toekomst: “In een steeds sneller evoluerende markt moeten wij om de toekomst van het bedrijf te verzekeren kiezen voor schaalvergroting. Gezien de band die er reeds tientallen jaren is met LKQ, is dit de beste keuze om onze klanten nog een betere en uitgebreidere service te kunnen bieden.”

Top