Nieuws detail

LKQ Belgium zamelt €23.824 in voor Make-A-Wish
21/06/2022, 13:06

VILVOORDE, 21 juni 2022 – LKQ Belgium, de grootste Belgische aanbieder van auto-onderdelen in de Automotive Aftermarket, zamelde de afgelopen weekends geld in om de hartenwen-sen te vervullen van kinderen die lijden aan levensbedreigende ziektes. De tweede editie van de LKQTour was daarbij een daverend succes.


Wensen vervullen
De collega’s van LKQ Belgium haalden de afgelopen weken €23.824 op voor Make-A-Wish, een organisatie die de dromen wil waarmaken van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende medische aandoening. Een fietstocht van meer dan 500 km langs 8 LKQ-filialen en een oldtimer-rondrit door Wallonië waren de hoogtepunten in een hele reeks aan initiatieven. De cheque werd op zaterdag 11 juni overhandigd aan Hilde Vander Stichele, Al-gemeen Coördinator van Make-A-Wish® Belgium.


“Wij zijn LKQ van harte dankbaar om de werking van onze organisatie te ondersteunen”, vertelt Hilde. “Door de pandemie van de voorbije jaren zijn meer dan 100 kinderen aan het wachten op hun wensvervulling. De impact van zo’n wensvervulling op de weerbaarheid van een ziek kind is van onschatbare waarde. We willen deze kinderen met een levensbedreigende ziekte de mogelijkheid geven om één dag even hun ziekte te kunnen vergeten, gewoon kind te zijn en zorgeloos te kunnen genieten zoals alle andere kinderen.”

Het belang van goede doelen

LKQ Belgium koos voor Make-A-Wish, omdat het een nationaal goed doel is dat zowel in Vlaan-deren als Wallonië bekend is. "Bij LKQ vinden we het belangrijk om ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen,” vertelt Alex Gelbcke, CEO van LKQ Benelux-France. “Via de LKQ Fource Foundation, een stichting ontstaan binnen LKQ Fource (Nederland), willen we zo veel mogelijk maatschappelijke betrokkenheid creëren en stimuleren we medewerkers om zich in te zetten en een positieve bijdrage aan de samenleving te leveren.
We zijn trots dat verschillende medewerkers van LKQ Belgium zich dit jaar opnieuw ingezet hebben voor deze tweede succesvolle editie van de LKQ Tour. Dankzij hun inzet, doorzettings-vermogen en bewonderenswaardige sportieve prestaties, kunnen we een mooie schenking aan Make-A-Wish leveren.”


Top