Nieuws detail

LKQ lanceert met Qualitycarrosserie het allereerste concept voor carrosseriebedrijven in België
18/12/2023, 13:26

LKQ lanceert Qualitycarrosserie, een baanbrekend concept voor carrosseriebedrijven. Daarmee is LKQ het eerste bedrijf op de Belgische markt dat een concept introduceert dat zich specifiek richt op schadeherstel.


Qualitycarrosserie is er om schadeherstelbedrijven te ondersteunen in de transformatie van de sector en hen voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Het toenemende aantal (PH)EV-wagens en de steeds complexere technische specificaties van verscheidene automerken vragen een aangepaste service wat betreft kennis en vaardigheden.
“Wij gaan verder dan alleen technische ondersteuning,” vertelt Vincent de Clerck, Manager Qualitycarrosserie. "Met Qualitycarrosserie bieden we schadeherstelbedrijven een nationale identiteit, stimuleren we kostenbesparingen via onze aankoopcentrale, en creëren we nieuwe commerciële kansen. Op deze manier voorzien we hen van een allesomvattend platform om uit te blinken in deze sector.”


Qualitycarrosserie helpt aangesloten bedrijven hun marktpositie te versterken aan de hand van de vier kernpijlers van het concept:

  1. Technische ondersteuning: De schadeherstelbedrijven worden technisch ondersteund om te voldoen aan de nieuwste eisen binnen de sector, vooral met betrekking tot (PH)EV.
  2. Marketingondersteuning: Door aan te sluiten bij Qualitycarrosserie krijgen carrosseriebedrijven een nationale identiteit en profiteren ze van een premium concept, wat hun positie in de markt versterkt.
  3. Aankoopcentrale: Door te bestellen via de aankoopcentrale kunnen bedrijven besparingen realiseren op diverse algemene uitgaven.
  4. Nieuwe commerciële kansen: Als ‘lead generator’ voor partners van LKQ kunnen schadeherstellers commissies verdienen.


David Colantonio, Divisiedirecteur België: “De opkomst van hybride en elektrische auto’s is onmiskenbaar en zal alleen maar verder toenemen. Wij willen onze klanten klaarstomen voor deze toekomst en daarbij is voorbereiding op verandering essentieel. Bij LKQ hebben wij steeds de weg geplaveid naar innovatie voor garagebedrijven. We streven er nu naar hetzelfde te doen voor schadeherstelbedrijven, een unicum in de markt.”

Top