Nieuws detail

LKQ organiseert succesvolle eerste editie van nationale Qualitycarrosserie bijeenkomst
26/06/2024, 14:14

De eerste nationale bijeenkomst van Qualitycarrosserie vond gisteren plaats en was meteen een daverend succes. LKQ bracht Qualitycarrosseriers en partners van het nieuwe concept samen tijdens een heuse VIP cruise op de Brusselse wateren om samen naar de toekomst te kijken.

LKQ was eind 2023 het eerste bedrijf in België dat een innovatief concept aanbood dat zich volledig richt op carroseriebedrijven. De technologie in wagens wordt immers steeds complexer, en dat zorgt ook bij de multimerkcarrosserie voor uitdagingen. Met Qualitycarrosserie, de tegenhanger van het gekende garageconcept Qualitygarage, wil LKQ de zelfstandige schadehersteller ondersteunen bij deze evolutie en hen klaarstomen voor de toekomst door nieuwe kennis en vaardigheden aan te reiken. Inmiddels zijn 27 bedrijven aangesloten, waarvan 21 vertegenwoordigd op het nationale event.

Klaar voor de toekomst
Als lid van Qualitycarrosserie, krijgt het schadeherstelbedrijf in eerste instantie toegang tot een uitgebreid pakket aan marketingondersteuning, gaande van een nieuwe merkuitstraling, tot nationale radiospots. De carrosserie wordt lid van een gerenomeerd netwerk, maar behoudt toch zijn zelfstandigheid.
Op technisch vlak ondersteunt Qualitycarrosserie met uitgebreide technische info via ALLDATA. Dit is de meeste complete database met toegang tot technische schema’s en uitgebreide (de)montage handleidingen van 29 constructeurs, waaronder ook nieuwe merken in de Europese markt. Leden hebben ook toegang tot de hotline, LKQ Remote Support en de B2B werkplaats. Daarnaast biedt LKQ ondersteuning via zijn uitgebreid opleidingsaanbod in LKQ Academy. Met trainingen gaande van managementskills tot het stellen van complexe diagnoses wordt de toekomstbestendigheid van Qualitycarrosseries versterkt.

Conceptverantwoordelijke Vincent De Clerck beaamt trots de visie van Qualitycarrosserie: “LKQ wil de leidende distributeur en dienstverlener in de automotive aftermarket zijn en blijven. Met Qualitycarrosserie bevestigen we deze ambitie. We willen ook voor de zelfstandige schadehersteller een partner zijn, nu en in de toekomst. We erkennen de uitdagingen waar zij vandaag tegen aan lopen en kunnen daar een antwoord op bieden. Daarom focussen we op ondersteuning op marketing en technisch vlak en begeleiden we hen met opleidingen op maat. Zo willen we hun toekomst als multimerkschadehersteller veilig stellen.”

Top