Nieuws detail

LKQ stelt uitgebreide services van Qualitygarage en AutoFirst voor tijdens jaarlijkse bijeenkomst
02/02/2024, 13:32

LKQ Belgium heeft op de jaarlijkse bijeenkomsten van Qualitygarage en AutoFirst zijn uitgebreide services en nieuwe samenwerkingen voorgesteld. Na een korte terugblik op de verwezenlijkingen van 2023, stelde het team van LKQ de ambities van 2024 voor. Ontwikkelingen op marketingvlak en samenwerkingen met nieuwe partners vormden de hoofdpunten van de avond.


LKQ Belgium organiseerde deze week voor de tweede keer in Kinepolis zijn jaarlijkse bijeenkomsten voor Qualitygarage en AutoFirst. Meer dan 500 aanwezigen, waaronder aangesloten garages en LKQ partners, kregen in Kinepolis een vooruitblik op wat 2024 te bieden heeft.
Qualitygarage en AutoFirst ondersteunen de onafhankelijke garage aan de hand van 4 pijlers: Techniek, Marketing, Partners en Mobiliteitsoplossingen. Daarbij volgt het LKQ team achter deze concepten steeds de allerlaatste trends en uitdagingen. De nieuwigheden voor 2024 bestaan onder meer uit verdere nationale promotie via een radiospot, online bijstand bij technisch complexe diagnoses en, helemaal nieuw, ondersteuning op vlak van HR.


Nicolas Soreille, Head of Workshop Concepts voor België en Luxemburg legt uit: “De krapte op de arbeidsmarkt impacteert ook de automotive markt. Door het algemeen tekort aan technisch personeel is het niet eenvoudig om nieuwe medewerkers te vinden. Daarom hebben we beslist om onze ondersteuning onder andere uit te breiden naar de rekrutering van garagemedewerkers.” Beiden concepten doen dit via een online rekruteringsplan. Vanaf 2024 kunnen garagehouders via deze tool op zoek gaan naar nieuwe medewerkers.


Op technisch vlak blijft de LKQ Academy de sterkhouder van de organisatie. Het uitgebreide opleidingsaanbod zorgt ervoor dat het personeel in al zijn conceptgarages de nieuwste technische kennis opdoet om zo het hoogste niveau van kwaliteit en klantenservice leveren. Daarnaast gaat LKQ twee nieuwe samenwerkingen aan: DiagnoseDan Technical Service Bulletin (DiagnoseDan TSB) en Car Lock Systems.
DiagnoseDan is – met zijn YouTube-kanaal waarmee hij meer dan 200.000 autotechnici bereikt – geen onbekende binnen de automotive aftermarket. Qualitygarages hebben vanaf 2024 toegang tot DiagnoseDan TSB, een uitgebreide database van complexe diagnoses met oplossingen. Ook AutoFirst garages kunnen indien gewenst via een betalende optie toegang krijgen tot deze database.
Car Lock Systems is dan weer gespecialiseerd in de distributie van antidiefstal materialen voor wagens, waaronder autosleutels en sloten. Door de samenwerking met dit bedrijf krijgen leden van Qualitygarage en AutoFirst niet alleen toegang tot interessante condities, ook kunnen ze dankzij dit partnership de nieuwe sleutels eenvoudig coderen via de LKQ Remote Support.
Op gebied van marketing kregen de aanwezigen, naast de nieuwe radio spot, inzicht in een marktstudie rond consumentengedrag en private label. Dit sloot aan bij de lancering van Optimal, LKQ’s private label dat een ruim en kwalitatief assortiment van aandrijflijn-, chassis- en motoronderdelen omvat. Tot slot werd kort teruggeblikt op de lancering van Qualitycarrosserie met de voorstelling van de mascotte Shine.

Top