Nieuws detail

Uniek kogelgewricht met gepatenteerd ontwerp
13/10/2023, 09:24

Bij de installatie van een kogelgewricht moet de monteur deze in de stuurarm persen. Is dit echter al vaker gedaan, dan is het materiaal van de stuurarm waarschijnlijk uitgerekt. Hiervoor heeft Sidem een uitstekende oplossing ontwikkeld.

Hoe ontstaat uitgerekt materiaal bij de stuurarm?

De ingebouwde ophangingsarm (bijvoorbeeld bij een Dacia Logan) is uitgerust met een kogelgewricht. Is dit kogelgewricht al vaker vervangen, dan is het materiaal van de ophangingsarm uitgerekt door het in- en uitschuiven. Het kogelgewricht is niet meer veilig te installeren en te fixeren.

Wat moet u (niet) doen bij een uitgerekte stuurarm?

De ophangingsarm in zijn geheel vervangen, lijkt de enige optie. Is deze nog in goede staat, dan is dit misschien niet nodig. Vervang echter nooit een kogelgewricht door het te lassen! Hierdoor smelten de stofkap en het plastic inzetstuk, waardoor het onderdeel volledig breekt.

U kunt losse kogelgewrichten bestellen. Deze leiden echter niet altijd tot een volledig beveiligde installatie en garanderen de veiligheid niet.

Met welke oplossing komt Sidem?

Sidem heeft een nieuw gepatenteerd kogelgewricht ontwikkeld die een oplossing biedt voor dit probleem. Het kogelgewricht is zo ontworpen dat het onderdeel zichzelf vastklemt wanneer u het in de ophangingsarm duwt. Dit biedt garantie dat het zo stevig mogelijk vastzit.

Hoe werkt het kogelgewricht van Sidem?

1. De brede kraag aan de buitenkant van het kogelgewricht klemt zichzelf (als een soort weerhaak) vast zodra hij over de rand van de ophangingsarm komt.
2. Het onderdeel wordt gemakkelijk ingedrukt, maar kan zichzelf niet losmaken.
3. Het kogelgewricht zit veilig vast in de ophangingsarm.

Sidem biedt dus de perfecte oplossing!

De Sidem oplossing is dus perfect geschikt om het kogelgewricht in de ophangingsarm gemakkelijk en op een veilige manier te vervangen!

Top