Nieuws detail

Verwachte toename luchtveringsystemen door opkomst EV’s
24/05/2024, 13:17

Wat zijn de uitdagingen bij elektrificatie?

De elektrificatie van het wagenpark gaat steeds sneller. Naast de bekende voordelen, zoals lagere emissies en stillere motoren, brengt dit ook nieuwe uitdagingen met zich mee. EV’s zijn zwaarder en hebben een andere gewichtsverdeling dan auto’s met een verbrandingsmotor. Dit vereist een geavanceerder veersysteem om optimale prestaties, comfort en veiligheid te garanderen. Luchtvering biedt hiervoor de perfecte oplossing.

Momenteel integreren voertuigfabrikanten de luchtveringtechnologie in hun hoogwaardige modellen. Dit leidt in combinatie met het stijgende aanbod van luxe auto’s tot grotere acceptatie en bekendheid over de voordelen. Hiermee groeit het bewustzijn van de voordelen van luchtvering, zoals betere handling, stabiliteit en comfort. Al deze factoren en de doorbraak van EV’s dragen bij aan de verwachte groei van de markt voor luchtveersystemen de komende jaren.Waarom is luchtvering ideaal voor EV’s?
  1. Compensatie van onregelmatige gewichtsverdeling
    Door accu’s geplaatst in de bodem van de auto en de toevoeging van (meerdere) elektromotoren neemt het gewicht toe. Luchtvering kan de carrosserie automatisch nivelleren, ongeacht de belading, waardoor dit de (onlogische) gewichtsverdeling beter kan opvangen.
  2. Verhoogde actieradius
    Luchtvering kan de carrosserie bij hoge snelheden verlagen, waardoor de luchtweerstandscoëfficiënt (de zogenaamde Cw-waarde) afneemt en daarmee de actieradius toeneemt.
  3. Optimale rijervaring
    Luchtvering biedt een soepeler en comfortabeler rijgedrag, ongeacht de weg- en rijomstandigheden.


Investeer in uw kennis over luchtvering!

Bovenstaande voordelen en de elektrificatie van het wagenpark zorgen hoogstwaarschijnlijk ook dat we een toename gaan zien in de toepassing van luchtveringsystemen. Dankzij de vergelijkbare ophanging ten opzichte van een conventionele veerpoot- en veer-/schokdemperopstelling kan een monteur vanuit praktisch oogpunt de onderdelen van het ophangingssysteem van een EV repareren en vervangen. Er is dan dus geen extra EV-specifiek gereedschap of training vereist, aangezien dit geen deel uitmaakt van het hoogspanningssysteem. Echter, met het oog op de waarschijnlijk toenemende vraag naar onderhoud en vervanging, bevelen we de garagehouder aan om te investeren in kennis met betrekking tot luchtveringsystemen.


Arnott: hoogwaardige luchtveringsystemen

Producent en onze leverancier Arnott is dé autoriteit in vervangingsonderdelen van veringsystemen. Al 35 jaar staan innovatieve producten, een nauwkeurig productieproces en uitgebreide tests centraal. Dit betekent voor u én voor uw klanten dat elk product van Arnott betrouwbaar en veilig is. Het streven om producten te leveren die qua vorm, passing en functionaliteit niet onderdoen voor OE-onderdelen begint bij intensieve engineering. De geavanceerde producten van Arnott gaan niet alleen langer mee, ze zijn vaak ook gemakkelijker te monteren dan vergelijkbare OE-onderdelen. De ingenieurs van Arnott testen elk product op vorm, passing en functionaliteit, niet alleen in het laboratorium, maar ook op de uitgebreide vloot testvoertuigen van het bedrijf.


Top