Nieuws detail

Winning Together - LKQ en partners presenteren tijdens AutoTechnica werkplaatsoplossingen voor de toekomst
20/03/2024, 09:00

Vilvoorde, 20 maart 2024 - Onder het thema “Winning Together” plaatsen LKQ en de LKQ Partners van 24 tot 26 maart de werkplaats centraal op AutoTechnica in Brussel. Tijdens de drie dagen durende beurs ontdekken bezoekers nieuwe innovatieve werkplaatsconcepten en krijgen ze advies over hoe ze hun bedrijf kunnen klaarstomen voor de toekomst.


Wie op AutoTechnica de LKQ-stand bezoekt, ziet onmiddellijk dat de organisatie volop inzet op de belangrijkste trends die de automotive aftermarket vandaag en morgen beïnvloeden. Het gaat dan niet alleen over de veranderende mobiliteit en de transitie naar een circulaire economie, maar ook over de verschuiving in voertuigbezit, het belang van data, en de overgang van OE-dealerships naar onafhankelijke werkplaatsen. Daarom stelt LKQ samen met de LKQ Partners innovatieve werkplaatsconcepten voor die de garage en carrosserie voorbereiden op morgen.

David Colantonio, Division Director België bij LKQ Benelux-France, licht toe: “Bij LKQ staat de werkplaats centraal in al onze activiteiten. Het is voor ons belangrijk dat onze klanten succesvol en toekomstbestendig zijn. We ondersteunen de werkplaats bij de steeds complexere technolo-gieën, regelgeving en de hogere eisen van de eindklant. Als One Stop Partner zorgen we ook dat klanten de juiste producten uit ons uitgebreide assortiment van parts, paint, tools & equipment, op het juiste moment geleverd krijgen. Tijdens AutoTechnica kunnen bezoekers op onze stand ontdekken hoe we de werkplaats blijven ondersteunen.”

LKQ Connecting Together is één van de nieuwe werkplaatsconcepten van LKQ dat specifiek inzet op technische ondersteuning. Hieronder valt LKQ Academy met een zeer ruim opleidingsaanbod van fysieke opleidingen, e-learnings en technische infoavonden. Daarnaast is er ook toegang tot de meest uitgebreide databases met technische informatie én oplossingen voor complexe diagnoses. Tot slot stelt LKQ de Remote Support service beschikbaar, waarbij specialisten hulp bieden vanop afstand wanneer het in de werkplaats niet tot een diagnose komt. LKQ Connecting Together bestaat uit drie niveaus en biedt zo elke werkplaats de juiste ondersteuning.

Helemaal nieuw in het aanbod is LKQ Business Performance, een nieuwe tak gericht op bedrijfsondersteuning van garages en carrosserieën. In-house business consultants analyseren de bedrijfsprocessen met als doel de efficiëntie, het rendement en de winstgevendheid te optimaliseren. Op basis van data- en procesanalyses, worden actieplannen op maat opgesteld die een directe en meetbare verbetering opleveren in alle aspecten van de bedrijfsvoering.

Naast nieuwe werkplaatsconcepten, zet LKQ zijn succesvolle concepten extra in de verf tijdens de Concept Days. Op maandag 25 maart zet LKQ de concepten AutoFirst, Qualitygarage en Qualitycarrosserie in de spotlight tijdens een avondevent met een hapje en drankje in aanwezigheid van de Qualitygarage ambassadeur David Antoine. Op dinsdagavondavond worden de schijnwerpers geplaatst op de werkplaatsconcepten Bosch Car Service en Bosch Autocrew.


LKQ stelt eveneens zijn uitgebreid productassortiment voor tijdens de beurs. Gaande van motoronderdelen en aandrijflijnen tot banden en verven, de bezoeker zal zowel gekende premiumlabels als private labels in het aanbod terugvinden. Daarbij geeft LKQ het recent gelanceerde private label OPTIMAL en het EV-assortiment extra aandacht op de stand. Daarnaast is er ook ruimte voor het uitgebreide equipment aanbod voor de volledige inrichting van de werkplaats, carrosserie of bandencentrale, met onder meer hefbruggen en airco- en wielservice apparatuur. De meest actuele diagnose- en ADAS-apparatuur zijn te ontdekken. Tot slot lanceert LKQ zijn nieuwe gebruiksvriendelijke online bestelportaal Carcat.Registreer hier je bezoek voor Autotechnica : https://register.visitcloud.com/survey/3ce5qpra80z21?actioncode=AT171

Top